Ett ungt og noe urutinert 2.divisjonslag tapte dagens treningskamp 0-1 mot FK Mjølner

Postet av Fløya J19 den 12. Feb 2017

Med 7 debutanter i troppen og 5 i startoppstillingen var det ett særdeles ungt lag som møtte FK Mjølner til treningskamp på Bardufoss i dag. FK Mjølner spilte i fjor playoff til 1.divisjon.



Det var en jevnspilt kamp uten mange målsjanser til noen av lagene, men hvor Flya førte spillet i store deler av kampen. Fokus i dag var å spille seg ut fra eget forsvar samt øve på kollektivt press i forsvarsarbeidet. Jentene tok steg i riktig retning, men dagens økt viste at vi må trene mer sammen og på større bane. Offensivt handler det mye og å få indreløperne i medløp samtidig som vi strekker og bruker hele banens bredde og lengde. Jentene spilte seg godt ut av eget forsvar, men løpene som skal gi gode valg kan ennå bli bedre.


Fra benken var man godt fornøyd med jentene. Og spesielt med tanke på den manglende rutinene og at lagets yngste spiller fortsatt bare er 14 år. Vi gleder oss til fortsettelsen.



IF Fløya representert med 7 spiller i helgens internkretskamp.

Postet av Fløya J19 den 5. Feb 2017

Det var duket for ny internkretskamp i Skarphallen i dag for spillere født i 2001 og 2002. IF Fløya var representert med 7 spillere etter at Sara og Kaia hadde måtte melde forfall med skader og sykdom.


Kampen endte 1-7 og av smilene er det lett å lese hvilket lag som gikk av med seieren denne gangen.


Bursdagsbarnet til venstre, Kamille, måtte godsnakkes med før smilet kom på plass. Hun ble veldig alene på topp og litt hodepine satt nok en demper for den ellers så målfarlige spissen. Nora gjorde en solid innsats som back og stopper, og det samme gjorde Emma på motsatt ende av banen. Ida fikk markert seg godt, men hadde nok helst sett at hun fikk spille på høyresiden. Christine, Stine C. og Stine F. skrev seg alle inn i målprotokollen med henholdsvis tre og to mål hver. En litt småsyk Christine kom inn i andre omgang og kunne gå av banen med ekte hattrick, godt hjulpet av fine gjennomspill fra de andre jentene.


Da er det bare å vente 14 dager til kretslaget tas ut til kommende regionsamling om en måned. Det vil være plass til 6-7 jenter fra hvert av årskullene, og forhåpentligvis blir det mange i uttaket av de som ikler seg grønn trøye til daglig i .


256 Kommentarer

Målrik treningskamp med ett litt forsmedelig tap for Stakkevollan.

Postet av Fløya J19 den 4. Feb 2017

Lørdag kveld var det treningskamp mot damene fra Stakkevollan. Kampen ble spilt i Bobla med tre omganger av 30 minutter.


Laget bestod av de yngste jentene med unntak av de som skulle spille kretskamp på søndag. I tillegg var Tiril og Victoria med. Victoria fikk dessverre ikke lang spilletid, og måtte forlate banen etter relativt kort tid etter å ha blitt møtt med strake ben og knotter i en duell. Foten er på bedringens vei, men det går nok en uke før vi ser henne på treningsfeltet igjen.


Vi fører kampen fra starten av og får ett tidlig mål. Til første pause leder vi 1-2, og vi leder 2-3 før siste omgang. Siste omgang preges av noe usikkerhet når vi skal spille oss ut fra eget forsvar, og som gir oss noen langskudd i mot. Godt plasserte skudd som er uttagbar for keeper. Når vi da ikke setter våre 100%-sjanser drar Stakkevollan i fra. Kampen endte til slutt 7-5 til Stakkevollan.


Litt slagne jenter etter en kamp de fleste nok føler vi burde ha vunnet,

Vi tar med oss ny lærdom fra treningskampen og fortsetter å ha fokus på å utvikle spillet vårt.



Signe Eilertsen er ny spiller i IF Fløya

Postet av Fløya J19 den 4. Feb 2017

Signe kommer fra KSK, men har spilt de fleste årene for Storelva. Vi ønsker henne velkommen til IF Fløya Damer.

Hun har vært både keeper og utespiller, og i IF Fløya vil hun være keeper.

Signe har også vært innom sonelaget som keeper. Med sin høyde og spenst har hun allerede vist at dødballer nødvendigvis ikke er så farlige å få mot laget. I tillegg er hun dyktig på distribusjon fra både fot og arm. Ferdigheter som bidrar til å utvikle vårt spill og ikke minst skape trygghet i forsvaret.

Draktnummer 1 er en selvfølge, og det har gledet mange av jentene at Signe har kommet og tatt denne drakten. Vi gleder oss til å følge Signe fremover.